• Welkom bij Ardoplant

Mobiele menu button

Mobiele zoek knop

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

Zaterdag 8 maart 2014 is het weer Internationale Vrouwendag. Het wordt steeds gebruikelijker om vrouwen op deze dag een mooie bos bloemen te geven. Tegenwoordig schijnen er op 8 maart nog meer boeketten te worden gekocht dan op Valentijnsdag.

Wereldwijd
Op 8 maart 1908 demonstreerden duizenden vrouwen, vooral textielarbeidsters, in New York voor meer loon, betere arbeidsomstandigheden en afschaffing van de kinderarbeid. De vrouwen eisten ‘brood en rozen’: het ging hun niet alleen om overleven, maar ook om de kwaliteit van leven. In 1911 werd Vrouwendag voor het eerst in verschillende landen gevierd, onder andere in Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten. In 1978 werd de Internationale Vrouwendag ook door de Verenigde Naties erkend. Het thema van 2014 is ‘Omdenken’: het omzetten van negatieve situaties en gedachten naar positieve. De viering verschilt per land. In België wordt de dag op 11 november gevierd, maar wordt al jaren gelobbyd de dag naar 8 maart te verzetten. In Rusland is 8 maart zelfs een vrije dag.

Sterke vrouwen, sterke bloemen
Internationale Vrouwendag is een eerbetoon aan de kracht van vrouwen. Dus een uitgelezen moment om vrouwen in uw professionele of sociale netwerk een passend boeket met sterke snijbloemen te geven. De top vijf sterke snijbloemen:

  • Chrysant
  • Anthurium (flamingoplant)
  • Alstroemeria (Incalelie)
  • Calla (aronskelk)
  • Zuiderwindlelie (ook wel bloemistenverdriet genoemd, omdat een bloemist zijn klant na aankoop van deze bloemen voorlopig niet meer terugziet)

Kijk ook eens naar de volgende berichten: