• Welkom bij Ardoplant

Mobiele menu button

Mobiele zoek knop

Nationale tuintrends 2014

Nationale tuintrends 2014

De Stichting Tuinpromotie Nederland (STN) presenteert in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman drie thematuinen voor dit jaar.

De Gouden Eeuw-tuin
Een decoratieve tuin met klassieke elementen in een nieuw jasje. Grote potten en vazen op voet. Luxe, kwalitatief hoogwaardige materialen, zoals natuursteen, donker hout, goud- en koperkleurig metaal, decoratief vlechtwerk en luxe kunststof. Hoogglans zwart en warme naturellen, aangevuld met goud en koper. In deze tuin horen struiken die in sierlijke vormen geknipt kunnen worden (zoals buxus), bloeien lelies en irissen en groeien planten met donker blad, zoals het purperklokje (Heuchera).

De Biotoop-tuin
Een natuurlijke tuin, waarin planten, dieren en insecten zich thuis voelen. De diversiteit aan planten zorgt in deze tuin voor een natuurlijke rijkdom. Er groeien eetbare en dier- en insectvriendelijke planten in de borders én in potten. Hangende plantenbakken zijn terug van weggeweest en er zijn allerlei behuizingen voor kleine dieren, van insectenhotel tot nestkast. Verder ambachtelijke producten en onregelmatige vormen, zoals gestapelde stenen en houtblokken.

De Tuin met een Twist
Modern, vernieuwend, verrassend. Borders met één plantensoort. Verhoogde en verdiepte vormen en tuindelen. Gladde materialen, zoals metaal, kunststof of natuursteen. Zachte, natuurlijke tinten als limoengroen, grijs en bruin, met een hoofdrol voor wit. Planten zoals hulst, lampenpoetsersgras, phloxen en pluimhortensia’s. Ook hier ontbreken de hangplanten niet, voor een verticaal accent.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: